Doorgaan naar hoofdcontent

Afleveringen 1 tot 9: Com_mercie: 'als dank'


Commercie, als Dank


Aflevering 1


Sinds mensenheugenis werd er handel gedreven. Men ruilde goederen en diensten voor een ander voorwerp of dienst. De voorwerpen konden ook metalen of gesteente zijn. Men kan dit logisch handelen noemen. Wat de ene te veel had kan de ander ontbreken - of hem onbekend zijn -.
Is dit geen mooie vorm van solidariteit?
Oorspronkelijk werden er planten, mineralen of dieren, in hun natuurlijke vorm verhandeld, maar door cultuurverhoging, werden er ook materialen bewerkt. Handenarbeid maakte deze natúurlijke voorwerpen – of planten en dieren - in sommige omstandigheden (of voor bepaalde personen) waardevoller.
Soms trachte men ook, om voor ‘een goed’ meer andere goederen of diensten in de plaats te ontvangen. Doordat velen zich lieten verleiden lukte dit dikwijls.
Later verwachtte men ipso facto een meerwaarde[1] voor een dienst of goed.
Nu eist men het zelfs!
Meer nog: de handelaars in de huidige ‘economie[2]



[2] Komt van het Franse woord ‘économiser’ wat ‘bezuinigen’ wil zeggen. Zie: http://www.mijnwoordenboek.nl/vertaal/FR/NL/economiser


(zo noemt men dat) denken dat zij enkel gebruik kunnen maken van ‘de meerwaarde, die zij aan de waren of diensten toegekend hebben’. Zij consumeren hun ontvangen goederen niet, maar geven ze aan iemand anders, maar zij steken wel de toegevoegde waarde (T.W.) op zak.
Sterker nog: De overheid heeft daar een bron van inkomsten in gezien en eist een percentage van die toegevoegde waarde op. Nochtans verdienen leidinggevers ook wel een comfortabel leven!
Door handenarbeid en of verplaatsing (transport) werden goederen meestal aantrekkelijker.
De waarde van een ding was afhankelijk van de menselijke inbreng: de vondst; de verplaatsing en de eventuele bewerking of handeling.
Dra ging men ook edele metalen en gesteente (als: zilver; goud en diamant) als ruilmiddel gebruiken.
Men maakte er standaarden van.
Doordat het dikwijls moeilijk was om het gewicht en de kwaliteit dan deze ruilmiddelen te bepalen ging de overheid klein stukjes edelmetaal en gesteenten maken, die een bepaalde waarde vertegenwoordigde.
Later zou men papieren biljetten, die een bepaalde goudwaarde vertegenwoordigde, maken. De overheid bewaarde deze goudreserves.
Tot in 1971 president Nixon hier eenzijdig een eind maakte, door de omwisseling van het goud in Amerikaanse dollars: de Nixonschok[2]. Van toen is de Amerikaanse dollar – met andere munten in zijn kielzog - niet meer gedekt door goud. Lees meer:

Waar is ons goud nu? Voor elk bankbiljet lag er een stukje goud.

 Let even op de mogelijke valkuil! Denk a.u.b. niet aan schuldigen! Dit is maar een oefening. Wij proberen zomaar wat; en wat later zijn we misschien niet tevreden over het resultaat. Zo hebben we geleerd hoe we het nu beter kunnen doen.

Elk goed heeft zijn eigen natuurlijke, materiële waarde. Het is kosteloos aan iedereen gegeven. Zo maar voor het oprapen; plukken; oogsten; vangen; opdelven; vissen; scheppen; vervoeren; rooien; opvangen; pakken; afbakenen; verzamelen enz. De materie is dus gratis ter beschikking. Enkel diensten kunnen verhandeld worden.

Alle behandelingen, die men aan de stof kan geven, kunnen deze zaken, voor anderen aantrekkelijker maken[3], zodanig dat men er een meerwaarde aan gaat toekennen. En zij aldus een hoger handelswaarde krijgen.

Men behandelt materie en geestelijke[4] zaken, in de eerste plaats, voor zichzelf: voor de eigen behoeften. Als men zulke  behandelde goederen of diensten gaat verhandelen wordt dit dus een zaak van solidariteit, men doet iets voor iemand anders. En wat doet die andere? Wat denkt men dat die andere móét doen?
Men zegt dan dat de ontvanger schuld heeft aan de gever. Men eist dat hij een schuldbrief ondertekend. Of dat hij een vroegere ontvangen schuldbrief geeft.
Men leeft in een wereld van schuldenaars en schuldeisers.
Men is dit spelletje gaan veralgemenen: gaan toepassen als een algemeen ‘vergeldingsmiddel’. Iets wat collectief als geldige verontschuldiging geldt.


 Sans rancune! 



Hoe zijn wij zover kunnen komen?


Wel, wij mensen vertrouwen de energiebronnen onvoldoende[5]. Wij veronderstellen dat er schaarste zou kunnen ontstaan. Dat wij goederen of diensten zouden kunnen ontberen. En de anderen mensen zaken zouden kunnen achterhouden. Aldus vertrouwen wij ook de anderen niet. Vandaar ‘economie’: bezuiniging, want er wordt schaarste verondersteld.
Daarom wensen wij reserves aan te leggen, maar kan men alles opslaan?
Hieruit is het idee van ruilmiddel ontstaan:
- Eerst van: vruchten; mineralen; metalen; enz.
- Later van: ‘goud’ en ‘geld’.
- Dan: het bedrieglijke ‘meer vragen dan gegeven’.

Nu zitten wij in een stadium van een collectief opdringen van reclames[6]. Het woord ‘reclame’ komt van het Franse ‘réclamer’: terugeisen. Men eist de schuldbrieven (lees: geld), die men gegeven heeft, terug op. (Niemand denkt - en voelt - zich graag schuldig.)
Dit schuldensysteem is onhoudbaar. Iedereen is ‘schuldig’ aan iedereen. Dit systeem is voortdurend in crisis.  (Is dit misschien de blije kant van het verhaal?)

Dat, het idee om enkel van de toegevoegde waarden te genieten, een fictie is mag blijken uit volgend voorbeeld:
- Persoon A heeft aanspraak gemaakt op een hectare grond en ‘verkoopt’ hem aan zijn linkerbuur, met extra 30% T.W. (toegevoegde waarde).
- Hij ‘koopt’ van zijn rechterbuur een evenwaardig, en even groot perceel, maar hij heeft  daarvoor ook 30% T.W. extra moeten geven.
Heeft deze persoon iets gewonnen met deze transacties? Zijn eigendom is wel honderd meter verschoven, maar niet verbeterd. Het heeft hem enkel tijd en moeite gekost.
Dat is wat men met het huidig economisch systeem doet.
Ha, nee roepen zij! Men moet natuurlijk twee stukken tegelijkertijd verkopen![7] Of een hogere waarde toevoegen, dan maakt men winst![8]
Dat doet men dus: men maakt een carrousel, een concurrentieslag.
Kan ooit iemand deze slagen winnen?
Zijn wij soms vergeten dat dit een gezelschapsspelletje was? Zijn wij dit ‘au sérieux’ gaan nemen?  Maken wij ons boos omdat er iemand ‘tricheert’? Of verdrietig, omdat wij zogenaamd verliezen?
Gaat het om het meeste schuldbrieven? Wat doen de Chinezen, bijvoorbeeld, met hun berg Amerikaans schuldpapier, die elk moment kan ontploffen?
Nu bijna heel de wereld meedoet met dit - laten we het een ‘gezelschapsspelletje’ noemen - is dit - gezien de benarde situatie waarin wij nu verkeren – nog wel vol te houden?

Wat doen wij zoal?


Wij leggen wereldwijd reserves aan, om onze vermeende T.W. te verhogen. B.v.:

o   Wij vissen de zeeën en oceanen leeg om b.v. vis in te blikken.
o   We vangen of schieten vogels en andere dieren om in te vriezen of te verwerken in dierenvoer.
o   Wij vergiftigen de bodem om vlugger en meer groenten en fruit te oogsten, maar denken niet aan de gezondheid van onze planeetbewoners - onszelf inbegrepen.
o   Wij vervuilen de lucht door goederen van her naar der te voeren, om hun zogezegd T.W. te verhogen. Eveneens door het transport van elektriciteit en aardgas.
o   Stropers doden olifanten en neushoorns voor het ivoor of voor een vermeende meerwaarde.
o   Wouden worden gerooid om eetstokjes; tandenstokers; brandhout; pellets; enz. te maken.
o   De overheden verkopen zelfs onze natuur, onze levensbodem, om meer geld in de staatskas te krijgen. Zie:
o   Wij pompen olie en aardgas uit de grond tot de huizen wegzakken.
o   Wij produceren constant kunststoffen, maar wij weten er geen blijf mee. We maken er wegwerpvoorwerpen mee, maar vervuilen de halve (tot hiertoe) wereld hiermee. (Van de 8,3 miljard ton plastic die is gefabriceerd, is 6,3 miljard ton als afval geëindigd. En daarvan is slechts negen procent gerecycled[9].)

Het is zo dat men deze misdaden tracht te rechtvaardigen, door regels als: ‘Als het economisch verantwoord is dan mag het!’ Dus meent men: dat men onze leefwereld mag verwoesten, op voorwaarde dat men maar voldoet aan deze ingebeelde schulden en valse waarde toevoegingen.[10]
o   Onze natuurlijke levensbronnen worden leeggeplunderd.
o   Men is constant in oorlog, niet enkel om meer schuldbrieven te verzamelen, maar ook om meer terrein en macht te bezitten.
o   Wij vermoorden onze broers en zusters en onszelf, omdat wij niet beter weten.

Dus zo verblind zijn wij geworden.


Goed geprobeerd!


 Hoe kan het beter?






Aflevering 2


Maken wij de jeugd al niet tot schuldenaars van als ze geboren worden?


Lees hier wat Geert Kimpen hierover schreef:

“Brief aan de bankdirecteur


* Deze tekst is overgenomen van de website 'geertkimpen.com'
Brieven
Er zijn inmiddels 2 brieven opgesteld. Op deze pagina vind je ze beide. Voel je vrij om ze te kopiëren, te delen, of zelfs naar uw bankdirecteur te sturen.
Opgesteld door Geert Kimpen 
Beste Bankdirecteur,
Wij kennen uw naam niet. Degene met wie wij destijds onze hypotheekpolis afsloten, is al lang verdwenen. We waren hem toen erg dankbaar dat hij het mogelijk maakte dat wij ons droomhuis konden kopen. Vol overtuiging gingen wij in op zijn voorstel, en zoals u weet, zijn wij tot op de dag van vandaag onze verplichtingen en afspraken netjes nagekomen.
Maar een mens wordt ouder en wijzer. Voortschrijdend inzicht heet dat. En vandaag zijn we eigenlijk helemaal niet zo blij met wat wij destijds afspraken. Sterker zelfs, we voelen ons… we kunnen het niet anders zeggen, belazerd.
Het was misschien naïef van ons om te denken dat het geld dat u ons leende, daadwerkelijk in uw bezit was. Pas sinds kort weten we dat u als bank nauwelijks geld bezit. En dat u ons geld uit het niets creëerde op het moment dat wij onze handtekening plaatsten, eenvoudigweg door het bedrag in te toetsen.
Neemt u ons niet kwalijk dat we dit vreemd vinden. U vroeg er immers ons huis voor in pand, iets dat wél bestond in de werkelijke wereld. U gaf ons eigenlijk een schuldkwitantie waarbij wij de verplichting op ons namen uw verzonnen geld, reëel te maken door dertig jaar lang voor u te werken. In zekere zin werden we uw lijfeigene.
En dat niet alleen… u vroeg ons ook rente. We stelden ons daar geen vragen bij. We gingen er vanuit dat rente iets vanzelfsprekends is in deze wereld. Pas nu, nu we ons verdiepen in het wezen van geld, komen we erachter dat rente helemaal niet vanzelfsprekend is. We wisten toen nog niet dat de bijbel al stelde dat het vragen van rente misdadig is. We hadden nog niet gehoord van renteloos Islamitisch bankieren. En zouden we er wel van gehoord hebben, dan zouden we het wellicht raar hebben gevonden. Want we wisten toen nog niet dat rente een monster is, dat niet in toom is te houden.
De reden is eenvoudig. Geld is een handig transactiemiddel. Een efficiënt product om diensten en goederen uit te wisselen. Maar, ‘geld jonkt niet’, zei Aristoteles. Geld brengt geen geld voort. En dat hoeft ook niet. Dat is niet de natuurlijke functie van geld. Munten hoeven geen munten te baren, beaamde Thomas van Aquino.
Want rente is een listig ding. We beseften toen niet dat we met die rente maar liefst twee tot driemaal de volledige prijs van ons huis aan u zouden betalen in dertig jaar. Nu gunnen we iedereen zijn verdienste. Maar… vindt u dit zelf ook niet buiten iedere proportie?
En nog was het niet genoeg voor uw instelling. Onze hypotheek verpandde u in een beleggingsproduct, waarbij beleggers gingen speculeren of wij wel of niet onze hypotheek zouden kunnen terug betalen. En opnieuw verdiende u veel geld aan onze hypotheek.
Tot het fout ging.
U herinnert zich vast, dat toen die beleggingsproducten, met ingewikkelde namen als collateralized debt obligations , klapten, de crisis begon.
De producten waren op lucht gebaseerd. Op geld dat niet bestond dat u aan ons en zovele anderen uitleende.
Uw instelling dreigde om te vallen. En de wereld was in rep en roer. Want wanneer er banken zouden omvallen, was het einde der tijden nabij, hoorden wij onze leiders keer op keer verkondigen.
Dus gingen onze leiders op hun beurt niét bestaand geld lenen bij de Europese Centrale Bank die op dezelfde wijze geld uit het niets creëerden. Onze leiders gaven u dat geld, zodat u rustig kon verder bankieren en uw bonussen verdelen. Maar dat niet bestaande geld moest natuurlijk ook reëel gemaakt worden. En gek genoeg werd de rekening daarvan niet bij u, maar bij ons gelegd.
In de vorm van belastingen die hoger werden, en bezuinigingen op zaken die wij belangrijk vinden, betalen wij nu niet alleen het geld terug dat aan u geleend werd, maar ook nog eens de rente daarop. En onze leiders bezweren ons dat we die schuldenberg niet meer mogen laten oplopen dan tot 3 % van onze begroting.
Daardoor moeten we keer op keer nog meer belastingen betalen en bezuinigingen ondergaan. Tot er weer enkele miljarden nodig zullen zijn om een volgende bankinstelling te redden, in eigen land, of in Griekenland, of in Italië. Vreemd genoeg wordt de rekening daarvan steeds opnieuw bij ons gelegd.
En deze vicieuze cirkel gaat nu al jaren zo door.
Maar voor mij is de maat vol, geachte bankdirecteur. Ik zeg 'basta'.
U heeft de crisis veroorzaakt. U heeft er een bende van gemaakt. U verwacht niet alleen dat wij onze persoonlijke verplichtingen aan u blijven nakomen, maar ook nog eens dat wij uw instelling blijven redden. En dat we daardoor onze kinderen opzadelen met een nooit meer terug te betalen schuld, veroorzaakt door de tumor die rente op rente is, waardoor we hun toekomst nu al gehypothekeerd hebben.
Toch willen we niet onredelijk zijn. Wij zijn nette burgers.
Het fictieve geld van ons hypotheekbedrag waardoor wij ons huis konden kopen, willen we aan u terug betalen. We zijn zelfs bereid daarvoor een commissie aan u te betalen.
En dan houdt het op, beste bankdirecteur.
Vindt u dit een krankzinnig voorstel?
In IJsland deden ze het. Alle hypotheekschulden werden kwijtgescholden tot 110 % van het hypotheekbedrag. Het gevolg was dat IJsland al jaren uit de crisis is, en een begrotingsoverschot heeft. En ja, de banken vielen om in IJsland, maar het was niet het einde der tijden daar, integendeel… het was een nieuw begin.
Ik moet ook mijn eigen boontjes doppen, mijnheer de bankdirecteur. Als ik gebakken lucht zou verkopen, zou de overheid mij geen geld toestoppen om mij te redden. Nee, ze zouden mij in de gevangenis gooien. En terecht.
Hieronder vindt u mijn voorstel mijnheer de bankdirecteur. Ik zie uw reactie graag tegemoet. Ik heb niets tegen u persoonlijk, maar wel tegen uw manier van zaken doen, waardoor op dit moment een volledig continent in de crisis is geraakt. Daartegen zeg ik vanaf vandaag; Basta.
Hoogachtend,
Een burger die er genoeg van heeft.
Geert Kimpen,


Aflevering 3


Ik heb ook een voordracht van Geert bijgewoond met als titel:
‘De blije kant van de crisis’.
Het toffe van zulke economische crisis is dat dit bevestigt dat dit systeem geen vaste bodem heeft. Het huidig economisch en financieel systeem steunt op schuld - terwijl er niemand schuldig is - en op ingebeelde schaarste en gebrek, terwijl de natuur overvloeit van al wat wij nodig hebben om gelukkig te leven.
Het gekke van hele affaire is: dat wij - om bovengenoemde redenen - (schuldigdenken en vrees voor gebrek) dit aardoppervlak onbewoonbaar maken!
Aangezien het merendeel van de ‘beschaafde’ mensen gelooft in ‘schuldig zijn’ en ‘angst heeft om iets te kort te komen’ dat wij allemaal (op een kleine minderheid na) met dit spel meespelen en onze levenskansen naar nul draaien.
Het logische is dat er groepen mensen zijn die menen voordeel uit deze situatie te halen en kost wat kost deze wantoestand in stand willen houden.
Het onlogische is: dat de massa naar de pijpen van de overheid; de machthebbers en de kapitaalkrachtigen danst. Nochtans is het deze massa die hun macht afstaat aan de minderheid.
De verklaring is: dat de massa angstig en bezorgd is en haar troeven niet durft uit te spelen. De overheid en haar vazallen, met al hun machten (de economische; militaire; wetgevende; uitvoerende; gerechtelijke; financiële; politieke en kerkelijke machten) al het mogelijke doen om deze machten te behouden en daarom de massa – via de media – aanzet om angstig en bezorgd te blijven. Hun devies is: bange onderdanen zijn makkelijker te overheersen!

 We nemen het onze overheden niet kwalijk, want zij zijn zich niet bewust van hun vergissingen. Wij vergeven ook alle mensen die menen goed te handelen, door het zien van schuldenaars en schuldeisers. Ook zij zullen eens moeten inzien dat: er drastisch moet veranderd worden aan onze leefwijze, op aarde. Een bocht van 180 graden maken.


Intermezzo


Economie is geen wetenschap. Het is veelmeer een systeem om anderen aan het werk te zetten.
Voor commerçanten zijn er drie soorten mensen:
-          Schuldenaars
-          Schuldeisers
-          Heidenen
In principe zoekt de ‘handelaar’ mensen die zich schuldig willen verklaren. Hij heeft daar allerhande methoden voor:
Hij belooft hen, binnen een bepaalde termijn, bijvoorbeeld het bezit van een materieel goed[11], een huis; een auto; voedsel; verwarming; enz. En laat hem een schuldverklaring tekenen.
Aldus wordt de handelaar schuldeiser. Hij eist van de schuldenaar prestaties en de begunstigde - van deze arbeid - beschouwd hij weer als schuldig.
Op deze manier is de werkgever ook een handelaar.
De arbeider ontvangt schuldbrieven (iets wat geldt) van de werkgever.
De werkgever is nu ook schuldeiser en vraagt prestaties van anderen.
Dit blijkt dus een spel zonder einde. Iedere speler kan meer en meer goederen en schuldbrieven verzamelen.
Het ligt voor de hand dat men meer en meer buitenstaanders gaat inschakelen om dit krijg- en schuldspel mee te spelen. Vooral mensen met weinig comfort vormen een goede bron.
Deze ‘arme mensen’[12] vormen – voor de commerçanten - de derde groep: de heidenen, de onwetende, met een ‘lage levensstandaard’, zoals zij die noemen.
Aldus kan de commercie zich snel uitbreiden.
Zij zijn nu zover dat er niet veel meer natuurvolkeren overblijven die nog geen contact hebben gehad met het systeem.
Zoals men merkt is deze hele handel gebaseerd op het schuldidee. Men houdt de mensen in de ban, door hen te doen geloven dat zij - en de anderen – schuldig zijn.
Is dit waar?
-          Is een baby schuldig als hij gezoogd wordt?
-          Is een kind schuldig als het onderwezen wordt?
-          Is een mens schuldig als hij ademhaalt?
-          Is een mens schuldig als hij drinkt of eet?
-          Is een mens schuldig als hij een onderdak vraagt?
-          Is een mens schuldig als er iemand iets voor hem doet?
-         

Volgens de morele economie heeft ieder mens recht op de basisvoorzieningen: bestaanszekerheid, zonder meer!
We zitten, op deze aardeschil, aan de grenzen van het mensenras. De bodem en de voedselbronnen, het ganse milieu raakt uitgeput of besmet.




 Lees ook dit maar eens:
of dit:
Fiscaliteit en IJsland:

- Als er geen schuldidee meer is, zijn er geen schuldeisers meer!




Aflevering 4




 De vrijheid binnen een democratie is niet veilig, als de burgers het  toestaan, dat de macht van private personen en organisaties, sterker wordt dan de democratie zélf.

Dát is feitelijk de basis van fascisme:
de overheid in handen van één groep; individu of enige andere private macht!

-Franklin Roosevelt (1882-1945), 32ste VS-president


In het boek ‘De zin van ziekzijn’ vergelijken Thorwald Dethlefsen en Rüdiger Dahlke[13] onze maatschappij met maligne[14] gezwellen, dit om ons het verschijnsel kanker te leren begrijpen. Een mens is deel van de mensheid en bestaat zelf uit organen, die delen van de mens zijn en die bestaan uit vele cellen, die op hun beurt weer delen van het orgaan zijn.
De mensheid wenst dat de mensen zich zo gedragen dat zij in harmonie en evenwicht blijven met de levensenergie en gezond blijven.
De mens verwacht dat al zijn organen functioneren zoals dit voor zijn overleving nodig is. De organen verwachten van hun cellen dat ze de morfologische[15] wetten volgen, die voorzien zijn om het orgaan in leven te houden.
Maar soms zijn er cellen die een afzonderlijk bestaan willen leiden. Ze zijn opstandig en verzetten zich tegen de bestaande orde. Het bestaande regime zou normaal deze revolterende cellen uitroeien, maar het doet het niet. Het kijkt lijdzaam toe hoe deze cellen zich uitbreiden door vlijtige deling, die van zich uit, geen einde heeft en uitsluitend zijn grenzen kent in de uitputting van zijn gastheer (zijn voedingsbodem) en zich zelfs uitzaaien naar andere organen.
Ons tijdperk werd (en is) gekenmerkt door de meedogenloze expansie en realisatie van de eigen belangen. In de politieke; economische; religieuze en het privéleven proberen mensen (zonder respect voor de morfologische grenzen) hun eigen doelstellingen en interesses uit te breiden, door overal steunpunten voor hun belangen te vestigen (metastasen) en slechts met hun eigen opvattingen en doelstellingen rekening te houden, waarbij men alle anderen gebruikt voor het eigen voordeel (parasitisme)[16].
De filosofie van onze tijd kent geen ander doel dan economische groei en ‘vooruitgang’. Vooruitgang zonder doel. De blindheid en kortzichtigheid van de mens doen niets onder voor die van de kankercel. Om de economische expansie te versnellen gebruikt men al meer dan een halve eeuw de natuur - onze gastheer - als voedingsbodem, om vandaag ‘met verbazing’ vast te stellen, dat de dood van de gastheer ook onze eigen dood inhoudt.
Kanker moet niet overwonnen worden! Hij moet begrepen worden, zoals wij ook onszelf leren begrijpen.
De mensen hebben kanker, doordat zij in kankertermen denken en handelen!
Kanker gaat tenslotte onder aan de polarisering: ik of de gemeenschap.
Het ego van de mens kiest voor het ‘ik’ en negeert de ondergang van het geheel. Wij zijn wat  laat bewust geworden dat, door ons egoïsme, deze wildgroei ons milieu vernietigt heeft.
We zijn nu op het punt gekomen dat, bijna de ganse wereld, besmet is door deze egoïstische economische wildgroei. Voor de poen is het te doen! Als ik maar meer heb dan de anderen, dan moeten zij voor mij werken en ik moet maar binnenrijven en verzamelen.
In de geschiedenis zijn er altijd revolutionairen geweest die hun ideologie opdrongen aan andere groepen, maar door onze technische vooruitgang is de wereld één grote gemeenschap geworden. Verder spreekt het kapitalistisch - en het huidig economisch systeem - onze ego’s aan. Hierdoor zijn zelfs regimes, met oppositieve ideologieën, gezwicht voor die systemen[17]. Communisten; socialisten; nationalisten; katholieken enz. doen flink mee aan dit schuldensysteem.    
In het ego ontstaat aldus de illusie ‘iets alleen te kunnen doen’ maar ‘alleen’ is woordelijk al-één en betekent: ‘één zijn met alles’. Dus juist niet afgescheiden zijn van de rest van het universum. Enkel ons ego kan zich zoiets inbeelden.
Met veel ophef; intelligentie en goede argumenten verdedigt het ego zijn bestaan en misbruikt daarvoor de heiligste theorieën en edelste bedoelingen: hoofdzaak voor hem is zijn overleving.
Zo ontstaan er doelstellingen die geen einddoel hebben, want vooruitgang als doel, is absurd. Een echt doel kan slechts een verandering van een bestaande toestand zijn, maar geen voortzetting van iets, wat er toch al is!
In plaats van polariteit (afzondering) als doel te kiezen, zou éénheid ons probleem oplossen, maar dit kan slechts worden bereikt als men het ego[18] opoffert.
Dus kies voor eenheid!
De dood, die de kankercel het organisme aandoet, wordt ook haar eigen dood, zoals de dood van het milieu onze dood zal inluiden.

Het antidotum[19] is Liefde.

Hier bedoelen Thorwald en Rüdiger geen sentimentele pseudoliefde mee, die niets te maken heeft met de vaak voorkomende handelswijze, waarmee men zijn onbewuste schuldgevoelens - over de eigen verdrongen hebzucht en verzamelwoede - door zogenaamde ‘goede doelen’ of overdreven ‘dierenliefde’ probeert goed te maken.
Kanker is geperverteerde liefde.

Alleen Liefde zegeviert!


Kanker is het symptoom van de verkeerd begrepen liefde.
Het symbool van ware Liefde is: het hart. Het hart is het enige orgaan dat door kanker niet kan worden aangetast!

Tot nog toe speelde wij samen spelletjes, in de speeltuin van het leven. Wij nemen het niemand kwalijk dat sommige spelletjes nefast blijken te zijn voor het verder bestaan van onze speeltuin. Wij vergeven het hen graag, maar laat ons liever veilige spelletjes spelen.


Aflevering 5

Tot zover blijkt ‘deze ramp’ onoverkomelijk, maar er zijn nog andere krachten op deze aarde.
Waarom zouden wij in dit gareel blijven lopen?
Wij kunnen met een propere lei beginnen?
Ieder mens wordt met één – neen, meerdere – talenten geboren. Talenten zijn onze lievelingshoedanigheden, dat wat men graag (en dus ook goed) doet.
Als wij nu beslissen (zonder tussenkomst van een of andere ‘overheid’) om onze talenten uit te bouwen, en aldus prettig en gelukkig te leven, dan verschijnt er plots een andere maatschappij.
We kiezen voor:
-          moed i.p.v. angst;
-          schuldeloosheid i.p.v. schuldigheid;
-          zelfvertrouwen i.p.v. bezorgdheid.

Kan dat?
We moeten kiezen tussen: de rampspoed - waar we nu in verzeild zijn geraakt - en ‘het in onze kracht gaan’.
Als er een kritische massa hieraan meedoet keert het tij!
We laten onze schuldbrieven (geld) en bezorgdheden (verzekeringen) voor wat ze zijn en presteren als liefhebbers: die liefde voor hun vak hebben. Om er zelf (met volle teugen) van te genieten en hebben er plezier aan om onze broers en zussen mee te laten genieten.
Gedaan met de schaarste!

Als iedereen doet wat hij graag doet,dan moet niemand nog 'werken'!


Gedaan met het - uit angsten en zorgen - oppotten van goederen en diensten. En het vernietigen van onze natuurlijke levensbronnen!
De successen van onze kritische massa zullen vlug aanstekelijk werken en meerdere wakkere mensen zullen zich aansluiten en een wereld van vrede en geluk maken.
De natuur zal zich kunnen herstellen: Dieren; planten en mineralen zullen herverschijnen in hun natuurlijke overvloed.[20]
Eindelijk zullen wij gaan leven als vrije, liefhebbende mensen, in plaats van als slaven. Mensen die zich uitsloven voor een baas, een firma of een organisatie, om ‘tegoedbonnen’[21] te verkrijgen.
Ieder mens heeft talenten, hobby’s, liefhebberijen. Iets (of veel) wat men graag doet en dus ook goed doet. Daarmee kan men zich, op positieve wijze, verdienstelijk maken.
Aangezien we verschillende goestingen hebben verschijnt er ook een verscheidenheid aan diensten. Juist wat we nodig hebben!
Alle taken kunnen met plezier uitgevoerd worden!
Onze grootste troef zal het feit zijn dat wij, met liefde zullen handelen[22] en zonder schuldgedachten (en dito gevoelens) alles wat we nodig hebben, om gezond en blij - zonder voorwaarden - zullen ontvangen en geven, in dankbaarheid, met een opréchte glimlach.
Het wordt een bestaan in dankbaarheid aan iedereen (onszelf inbegrepen), voor alles. In tegenstelling met de huidige commercie, of comme-mercie[23], waar wij ‘als dank’ voor een prestatie schuldbrieven (geld) gaven. 
Het parool is:

Handelen vanuit het hart! 


In Liefde en in respect voor onze fysieke organen.
Kiezen wij voor:
Con - cor- ferie i.p.v.: economie en cor_ruptie[24]:
‘Samen handelen vanuit het hart’ i.p.v.: schaarste en ons hart breken.

 

Hier nog een verhaal.



Op een dag, vergat de bakker geld te vragen toen hij het brood verkocht.Lachend deelde hij het brood uit aan de verbaasde mensen. Wat leuk zei de molenaar en hij gaf de bakker een zak meel. Wat leuk zei de boerin en ze gaf de molenaar een zak graan. Wat leuk zei de grondeigenaar en hij gaf alle grond die hij bezat weg aan de mensen die er gebruik van wilden maken. Vanaf die dag, vergaten mensen steeds vaker geld mee te nemen omdat geen mens er meer om vroeg. Vanaf die dag bestond er nog maar één soort economie: de cadeautjeseconomie.Waarom deden we dat niet eerder verzuchtten de mensen.We waren bang zeiden de mensen.We vertrouwden elkaar niet, we wilden geld voor onze waar en waar voor ons geld.Velen van ons dachten alleen aan zichzelf, anderen wilden eerlijk ruilen.Toen het egoïsme weg was en toen het wantrouwen weg was.Toen iedereen door had dat het beste voor iedereen ook het beste voor ieder alleen is.Toen vergaten we het geld en we vergaten eerlijk te ruilen.Want cadeautjes stroomden onophoudelijk over en weer.


Rymke




[1] Ook ‘winst’ genoemd
[2] https://nl.wikipedia.org/wiki/Nixon-schok
[3] Of minder aantrekkelijk: later meer hierover.
[4] Geschriften; kunsten; spirituele uitingen; musische expressies; animaties enz.
[6] Als je geen cookies wil vreten, mag je niet meer meespelen! Zelfs op deze site tracht Google ons reclames op te solferen! De EU heeft nu zelfs een systeem in voege gebracht om geïndividualiseerde reclame te legaliseren!
[7] Meer omzetten, een hogere omzet maken. Of sneller verkopen.
[8] Een hogere winstmarge nemen.
[10] Trouwens advocaten kunnen alles verantwoorden: ook misdaden!
Neen, in tegendeel! Iedereen staat persoonlijk in voor wat hij denkt; zegt en doet!
[11] Dit ‘goed’ is in feiten een prestatie. Iemand heeft het gepresteerd, gemaakt.
[12] De rijke armen. Versus de arme rijken.
[13] USBN 90-202-4998-3
[14] kwaadaardige
[15] vormscheppende
[16] Zij dringen ook hun taal op. Nu b.v. de veranglicanisering.
[17] Zelfs verafgelegen natuurvolkeren vragen nu ‘geld’!
[18] Het ego is: dat wat wij ons inbeelden te zijn.
[19] tegengif
[20] In ons materiesysteem kan niets verbruikt worden, wel vervormd en getransformeerd. Zie het behoud van energie en ipso-facto van massa:

[21] Wat voor de werkgever schuldbrieven zijn.
[22] Wat ons tevens: gelukkig; blij en opgeruimd maakt.
[23] comme merci: Frans voor ‘als dank’.
[24] Hartbreken




Aflevering 6

Alles in deze 4D-wereld[1] is energie.
Energie is eeuwig en kan noch vermindert, noch vernietigd worden. Wel getransformeerd, van de ene vorm in de andere.
Sinds A. Einstein is de wetenschap er achter gekomen dat materie gemaakt is uit energie, uit golven zoals licht[2]. (Dit wil niet zeggen dat alle energie ‘materie’ is.)
De moderne wetenschap heeft intussen herontdekt dat, dat alle materie tenslotte energie is. Max Planck formuleerde dit – in een redevoering – als volgt:
„Und so sage ich nach meinen Erforschungen des Atoms dieses: ‘Es gibt keine Materie an sich! Alle Materie entsteht und besteht nur durch ein Kraft, welche die Atomteilchen in Schwingung bringt und sie zum winzigsten Sonnensystem des Alls zusammenhält.“[3]
Vertaling:
„En zo zeg ik, na mijn studies over het atoom, dit: ‘Er bestaat in feite geen materie! Alle materie ontstaat en bestaat slechts door een kracht, die de atoomdeeltjes in trilling brengt en ze als ‘minuscule zonnestelsels van het Al’ tezamen houdt.



Nog een citaat:
‘We moeten achter deze kracht, de existentie van een bewuste en intelligente Geest aannemen. Deze Geest is de matrix van alle materie.’
Max Planck, ‘Das Wesen der Materie’, 1944.

Op een andere plaats zegt hij: “Materie - op zich - bestaat niet, er is enkel, levende, onzichtbare, onsterfelijke Geest als oergrond van de materie (en verder)… - waarvoor ik mij niet schaam - hem ‘God’ te noemen.[4]
Dit is levensenergie, energie die het leven geeft. Of men ze: ‘Prana’ - als de Indiërs - noemt of Chi - als de Chinezen of Ki - als de Japanners - men bedoelt dezelfde pulserende kracht, die in alle leven woont.
Levensenergie is ook eeuwig.
Er was een tijd dat men dacht dat men levensenergie uit materie kon halen. Nu weet men dat de levensenergie uit de Kosmos, het Universum, uit dé Oerbron komt.
De krijger-verzamelaar die materie weet te bemachtigen en op te stapelen heeft wel energie bemachtigd, maar daarom nog geen levensenergie.
Zowel de kanker[5], als de mens, begrijpen nog niet, dat zij - binnen de materie - iets zoeken, wat daar niet te vinden is: namelijk ‘leven’. Men verwart ‘inhoud’ met ‘vorm’ en probeert, door vermeerdering van de vorm[6],  de - zo begeerde - inhoud[7] te verkrijgen. Maar Christus leerde ons al: ‘Wie zijn leven[8] wil behouden, zal het verliezen, …’[9]
Door ons ontwaken worden wij er ons van bewust om onze materiële vorm prijs te geven, en onze ware inhoud te ‘zíjn’.
Het ‘ingebeelde zíjn’ achterwege te laten, om gewoon ons Zelf te zíjn. Het universele Zelf: Hét Al en hét Niets.
Dat is wel wat anders dan: het krampachtig willen bezitten en behouden van vergankelijke schuldbrieven van onze broers en zussen.

Samen danken

Als we werkelijk hartelijk wensen te zijn, dan kunnen we ons zodanig instellen dat we oprecht dankbaar zijn als iemand (of iets) iets voor ons presteert. Dit houdt in: dat we de commercie achterwege laten en geen schuldbrieven meer vragen als dank.
Dankbaarheid
·         Voor de bezoeker die een cadeautje meebrengt.
·         Voor het brood met rozijnen dat ik vandaag mag leveren.
·         Omdat ik vandaag iemand mag bijstaan om zijn welzijnsproject te verwezenlijken.
·         Omdat ik er ben.
·         Omdat de buren er zijn.
·         Voor de postbode, die ons onze briefwisseling en pakjes bezorgd.
·         
Kijk, bijvoorbeeld, naar het het gedrag van de leden, binnen een gezond gezin:
·         Moeder zorgt voor de kleding, het eten en de schoonmaak van het ganse gezin.
·         Vader doet de boodschappen en herstelt de fiets van de dochter.
·         De zoon maakt foto’s voor moeder.
·         De dochter helpt het jongste kind bij het leren van een les.
·         De jongste zoon maakt een website voor de familie.
Of kijk naar de prestaties, van de leden, binnen een gezonde commune; een kolchozen, kibboets, de vroegere kempische commons of een klooster.
Als ieder iets presteert voor zijn buren: met dankbaarheid; erkentelijkheid en vriendelijkheid als loon. En de buren idem-dito voor zijn buren en zo voort, telkens zonder schuldgedachten, dan …
Afstanden spelen nog weinig rol. De media en het transport maken dat we overal naasten[10] hebben. We kunnen steeds iemand van dienst zijn en diensten ontvangen.
Wie goed doet, goed ontmoet!
Wat we aan de ene kant ontvangen, kunnen we dienstbaar zijn aan de andere!
Het einde van de schuldwaanzin!
Het einde van de kanker!
Einde van lijden.

Hier een gloednieuwe metafoor!

Er was eens een vrouw die geen brandhout had om eten klaar te maken.
Een buurman zei: ‘Ik zal eens wat hout gaan sprokkelen in het bos, voor jou!’
Hij nam zijn kruiwagen en haalde, met plezier, het beloofde hout.
Toen hij het hout afleverde dankte de vrouw hem uitbundig en gaf hem een zak aardappelen, uit haar tuin mee, want de oogst is goed gelukt dit jaar, zei ze.
Jan reed al zingend terug naar huis en onderweg zag hij een oude man langs de baan zitten. Zij groeten elkaar en Jan zei dat jij een geluksdag had en een zak aardappelen had gekregen.
De oude Frans vroeg hem wat van zijn aardappelen en Jan greep een handvol uit de zak gaf ze hem. En nog een tweede portie voor morgen.
Frans borg ze op in zijn plunjezak.
Hier, wil je mijn horloge, zei hij. Ik kan toch niet meer zien hoe laat het is.
Jan keek verwonderd en dankte hem van harte.
Frans was op zwerftocht, hij had een moeilijke tijd doorgemaakt en was dakloos geraakt en liep, toen de duisternis viel, in de richting van een lichtje in de verte. Kwam aan een boerderij en klopte aan. De boer deed open. ‘Goeien avond!’ zei hij.
Frans wist eerst niet wat te zeggen, maar Bob, de boer zei, wil je een bord soep. Frans knikte en liep achter Bob naar binnen.
Hij bood hem ook een bed aan voor de nacht.
Frans dacht: ‘Ik ben niet de enige die een geluksdag heeft’.
En zo ging het verder. Gelukkige mensen: elkaar gelukkigmakend.




[1] In feiten leven wij in een 3 en 1/2 dimensionale wereld
[2] Zichtbaar of onzichtbaar licht.
[4] Uit: Jin Shin Jyutsu, Waltraud Riegger-Krause
[5] Zie ook de vorige hoofdstukken a.u.b.
[6] Het opstapelen van materiële goederen.
[7] Het eeuwig leven.
[8] Hij bedoelde: zijn materieel lichaam.
[9] Heilige goeroes als Babaji hebben besloten om hun lichaam eeuwig te behouden. Hij verschijnt meestal als lichtwezen. (Zie: ‘Autobiografie van een Yogi’ door: Yogananda.)
[10] Met de ‘smartphone’; de computer en het vliegtuig is iedereen en alles, op aarde, in onze directe nabijheid.





Aflevering 7


De Boeddhisten beschouwen materie als een illusie.


Aangezien gedachten scheppend zijn (en wij voortdurend denken) scheppen wij dus constant onze werkelijkheid. Dat weten niet alleen de boeddhisten en spirituelen, maar ook vele wetenschappers.[1]
Hier een uittreksel uit de website ‘Het Holografisch Universum’:
“Bohm is niet de enige onderzoeker die bewijs gevonden heeft voor de stelling dat het universum een hologram is. Neurofysioloog Karl Pribram van Stanford University, die onafhankelijk werk verricht op het gebied van hersenonderzoek, is eveneens overtuigd geraakt van de holografische natuur van de werkelijkheid.” 
 Uit de holografie weten we dat materie kan ontstaan door botsing van golven.
Onze gedachten zijn energiegolven. Officieel zijn ze nog niet meetbaar, maar IBM heeft al proeven gedaan met gedachtendetectoren. 
Wij maken de zicht- en tastbare wereld door onze gedachtengolven te laten botsen op de natuurlijke golfenergie.
Dus onze werkelijkheid is collectieve fantasie. Als er ‘een kritieke massa aan denkvermogen’ een andere werkelijkheid wenst, dan kunnen zij die realiseren, door hun gedachten er op te centeren, als op een brandpunt.
De werkelijkheid blijkt dus één grote leerschool, één oefenterrein te zij: Leren te ‘handelen vanuit ons hart’. En inzien dat ons ingebeelde ikje[2] waardeloos is.
Laat ons weer dankbaarheid tonen, voor het feit dat wij door ‘try and error’ trapsgewijs bewuster kunnen worden. En inzien hoe mooi het leven is.



Kijk hier: De geboorte van een nieuwe mensheid, door Drunvalo Melchizedek
Wat dacht je van UFO’s?
Ruimteschip ontdekt op ‘zogezegde komeet’ P67:


Reuze ruimteschepen maken de ringen rond Saturnus. Signalen uit de ringen:

Alles valt samen.

Wat mij fascineert is: dat de mensen die, als de buitenaarde onbewoonbaar wordt, niet verlicht; zelfgerealiseerd of ontwaakt zijn, mogelijk  een ontsnappingsroute kunnen vinden in:
-        Naar de binnenaarde[3]
-        Naar een reuze-ufo
         -   Naar een andere planeet.



Aflevering 8


Wereldgeheimen


Aangezien er voortdurend meer mensen ontwaken, komen er meer geheimen aan het ligt.
Waar licht schijnt kan er natuurlijk geen duisternis meer zijn.
Door alles aan het licht te brengen, komen er, naast verborgen schoonheid en zuiverheid, ook onprettige en zelfs afschrikwekkende zaken naar boven.
Vraag is: Hoe sta ik hier tegenover?
Aanvaard ik de mooie dingen en de akelige?
Een ding is zeker, hoe ik er ook tegenover sta, de waarheid, de realiteit staan als een rots in de branding. Onverstoorbaar! Wat er ook maar gebeurd.
‘Ella Ster’ bewijst hier enkele feiten.
Het is verbijsterend te horen dat onze regeringen ook geregeerd worden. Wij meenden tot nog toe dat de verantwoordelijkheid bij de politici lag, maar dat is slechts gedeeltelijk zo. Zij worden ook gestuurd door een kleine minderheid (de cabal genoemd) die wij de macht gegeven hebben, door de schijnwaarde  en dus een schijnkracht, die wij aan ‘geld’ gegeven hebben. Springen en knielen wij niet voor geld? Aldus hebben wij onze vrijheid afgestaan aan een schuldensysteem.
Zijn wij de werkpaarden en melkkoeien geworden van dit systeem?
Mag het ons dan nog verwonderen dat wij aldus behandeld worden?



Zorg ik voor mijn portemonnee of voor mijn hart?


Onze ganse wereld is – als uitgezaaide kanker - besmet door een schuldenmoraal.


Dus terminaal. 


Zie hier wat Ella Ster hierover mededeelt:
(Best kopiëren en plakken in zoekmachine van Google)

Let op: Kunnen wij begrip en mededogen opbrengen voor deze mensen? Zij zien de materiële wereld als het enige wat er is. Volgens hen is ‘geld en macht verzamelen’ het belangrijkste van hun bestaan. Zij hebben generaties lang schatten op aarde verzameld en nu merken ze hun nutteloos deze zijn.
Heb mededogen!


De cabal is, in de edelste mensengroepen en organisaties, geïnfiltreerd, om aldus greep te krijgen op de massa, zoals bij:[1]
·       De Kabbalisten, met hun diepzinnige joodse filosofieën. De Kabbalah: God; demon of beide.
·       De Christenen, met als bezieler, dé Christus of Jeshua, die de Liefde en het Licht in persoon is. Met de Jezuïeten en de zwarte paus[2].
·       De Vrijmetselaars, die hun ambt vrij en met liefde uitvoerden, met de loge.
·       Amnesty International: die voorheen brieven schreven naar de verantwoordelijken, bij schending van de mensenrechten, maar nu jobstudenten betalen om op openbare plaatsen het publiek aan te spreken om donaties te verzamelen, zonder te spreken van mensen, die gevangen zitten om hun politieke overtuiging.  
Op die manier komen zij voor als wolven in schapenvacht en werden veelal aanvaard als een menslievende groep en leiders. In feite dus misleiders!
De grote misleiding is: dat het koren nog moeilijk te onderscheiden valt, tussen kaf het!

Intermezzo:  Deze gedachte baart, bij mij, een nieuw inzicht: Nu zie ik in dat: misschien vele aartse organisaties, duizenden jaren lang gehackt geweest zijn, door de cabal, maar dat zij in hun kern rechtschapen waren. En nog zijn!
Graag willen wij hen – ook de cabal - dit alles vergeven, want ze zijn zich niet bewust van wat ze doen.

 Tot midden november 2018 werden deze 1% mensen als de onzichtbare leiders van onze maatschappij aanzien.
Maar zij waren zelf slaven van de archonten[3] of energieparasieten. Wezens zonder lichaam, die ons allen terroriseerden of op de proef stelden.  
Sinds 2013 werd er reeds werk gemaakt om hun dwingelandij te stoppen, en dit is nu gelukt.
Als je er meer over wil weten, lees dan onderstaande site, maar weet dat zij gewoon gewetenloos waren - en geen mensen -. Lees wat er zoal gaande was in 1997:
(Best kopiëren en plakken in zoekmachine van Google)

Ik weet: het was afgrijselijk - en we zijn geneigd om dit nieuws te vermijden - maar het blijft toch interessant om de draagwijdte hiervan te begrijpen en hoe we best hierover kunnen mediteren.



                                         Only Love prevails!

Definitief verdwijnen van alle archonten.


Hier een uittreksel uit:
 ** THE EVENT-11:11, PLEIADIAN FREEDOM MISSION DATA TRANSMISSION **
De sluier: dd. 11/11/2018


Alle kunstmatige sluiers en 100% van alle archons zijn met succes verwijderd uit het astrale rijk, na 350.000 jaar! 

Als dit geen extra goed nieuws is!

De dreiging van deze parasitaire wezens, op de aardbewoners is voorbij, na veel eeuwen van onderdrukking. Nauwelijks voor te stellen! Of is dit het einde van het Luciferexperiment[4]?
De cabal krijgt nu de mogelijkheid om oprecht te handelen, zonder onderdrukking van de archonten of de ‘lichtmaker’
(Luc­_ i_ fer).

Hieronder mijn reactie op een mail van Avaaz:

"Beste lain Keith,

Het verblijd mij, te vernemen dat er eindelijk, wereldwijd mensen wakkerschrikken van wat wij hier zoal uitspoken!
Of dat er bij de overheid oprechte en doeltreffende acties zouden genomen kunnen worden zou werkelijk een wonder zijn!
Ik - en vele andere - wakkere mensen werken hier al jaren aan.
Lees - bij voorbeeld- maar op het weblog waar ik, in afleveringen, publiceer: Deze blog:
Is dit niet bij de duivel te biechten gaan? De overheid zijn mensen die kapitalen; wereldlijke macht en bezittingen verzamelen, in blinde waanzin.
Wij hebben de krijgers-verzamelaars niet nodig om onze wereld leefbaar te houden. Een kritische massa[5] bewuste mensen is voldoende, om het roer om te gooien!
Mogelijk opent ‘Avaaz’  bij velen de ogen en kunnen we massaal ingrijpen om anders te gaan handelen. Handelen vanuit het hart i.p.v. uit winstbejag!
Ik kijk met vertrouwen uit naar jullie reacties!"

Joris

Nieuw hoop op een humane wereld!

Voor nieuwjaar lanceerde Avaaz een campagne om een nieuw wereldgemeenschap te vormen. En dit lukte fantastisch goed. Er zijn al 4105 deelnemers over de ganse planeet.
Zie: Een gemeenschap van medemenselijkheid

Op 29 december 2018 stuurde Ricken ons het volgende:
Beste Avaaz-gemeenschap,

De eerste resultaten laten zien dat 93% van ons de weg van menselijke verbinding en een gemeenschap voor de mensheid juist vinden, voor Avaaz! Dit is de volgende stap naar het verdiepen van onze verbinding. Vul de vragenlijst in, vertel ons iets over jezelf en deel jouw wijsheid voor onze weg voorwaarts.

Klik hier om aan de vragenlijst deel te nemen:
https://www.surveymonkey.com/r/DRYJRGB?u=tlovknb&lang=nl

Door de vragenlijst in te vullen help je ons om de weg voorwaarts vorm te geven en laat je ons ook weten wat voor betrekking met Avaaz voor jou het beste voelt. Ons team zal elk antwoord aandachtig lezen. 

Ik kijk er naar uit om je te leren kennen en ik hoop dat we elkaar, offline of online, kunnen ontmoeten in het komende jaar. 

Met hoop,
Ricken 

(P.S. Ik heb die lijst ook ingevuld en doorgestuurd.)

Nu is dit prachtig initiatief plots stilgevallen. Alle e-mails - om navraag - blijven onbeantwoord.
Zij houden zich blijkbaar nog enkel bezig, met het verzamelen van donaties, voor wantoestanden.
Zijn ze ook al in de ban van de cabal geraakt?

Joris



[1] Blijkbaar hebben actueel meer organisaties te lijden aan ondermijning: Jehovah’s getuigen; Amnesty International: Met ingehuurde jobstudenten, die bedelen om sponsoring, i.p.v. brieven te schrijven naar de verantwoordelijken om illegaal veroordeelden te bevrijden.  En Natuurpunt die ijvert voor het welzijn van de planten en de dieren. Die nu ook handel drijven in gronden en trachten ‘exoten’ uit te roeien.
[2] Ik heb, misschien ten onrechte, de katholieke kerk verlaten omdat ze gelijktijdig waarheden, halve waarheden en leugens vertelden.
[3] Of archons
[4] Aartsengel Lucifer had de toelating om de mensen te beproeven. Het waren dikwijls zware uitdagingen. Het was een testcase. Een experiment.
[5] Zie de story van: De Honderdste Aap. http://studio-inbalans.blogspot.com/2010/11/de-honderdste-aap.html



[2] Ons egootje




Aflevering 9


De Nieuwetijdskinderen zullen het ons leren


Ode aan de Jeugdige Helden: Anuna De Wever en Greta Thunberg!En aan koning Filip die hen steunt.


Weet je nog als die indigokinderen, de sterrezaadjes en dito -helpertjes geboren werden? Ze kwamen in een maatschappij die voor hen niet aangepast was (en nog niet is).  Ze sloegen er zich - met dikwijls veel moeite – doorheen. Nu zijn ze mondig geworden. Zij hebben een open visie op de gedragingen van de overheden. En zij durven het zeggen ook. En zij ageren – met duizenden - tegen die waanzin waarin wij nu leven.
Zij eisen een samenleving waar men met  respect, vanuit Liefde en in waarheid en geluk kan leven!


Zie: Uit de krant van 21 februari 2019

https://www.knack.be/nieuws/belgie/bosbrosser-anuna-de-wever-mijn-rapport-is-nog-steeds-beter-dan-dat-van-de-regering/article-normal-1418747.html?cookie_check=1548068389



Gezamenlijk in Brussel.


Anuna zegt, op ‘ter zake’ dat ze zich niet inlaat met deze particratie, die hen ook wil inkapselen in hun verdeeldheden. De overheden en hun vazallen (een universiteitsprofessor van de VUB b.v.)  tracht deze helden angst aan te jagen (waar hebben we dat nog gehoord?) en dreigen met ongeldige diploma’s en allerlei valse trucen. (Zoals gewoonlijk.) Ze trachtten Anuna te overtuigen om meer kerncentrales te bouwen, maar ze zegt dat ze dat dan drie jaar geleden hadden moeten doen. Anders gaan de lichten uit en komen we terug in het kaarsentijdperk: dreigen ze. (Nu hoor ik dat men enkel nog wacht op staatssubsidies om drie nieuwe gascentrales te bouwen.)


Update: 

Op 7 maart was Anuna met Kyra, bij 'Van Gils en gasten'. Men trachtte haar om de tuin te leiden, met te focussen op de uitstoot van auto's in de steden. Terwijl fabrieken; schepen; vliegtuigen; afvalverbranding en raketten zoveel meer vervuilen. Tenslotte komt men steeds maar terug bij de eindgebruikers, om de rekeningen van de rijken te betalen. (Typisch voor de cabal.) Zij debatteerden voortdurend over de emissie van fossiele brandstoffen, maar wij weten wel dat niet enkel de brandstoffen onze atmosfeer pollueren, maar ook de productie en producten van chemische stoffen, als plastics b.v.


Doe het dan voor de economie, zei een van de politiekers. 

Zonder te beseffen dat juist de economie aan de basis ligt van dit onheil.


  E-mail aan mijn bank:





“Beste bankier,

Ik heb jullie enquête zo ver mogelijk ingevuld, maar ik stel vast dat het bankwezen niet meer aan haar basisopdracht kan beantwoorden, namelijk: Ons interest geven voor onze tegoedbonnen, die wij jullie lenen.
Als kind gingen wij naar de Algemene Spaar- en Lijfrentekas met ons geld en kregen wij (het was ook maar een aalmoes) op het einde van het jaar wat extra's. Maar daaraan kunnen jullie zelfs niet meer voldoen. Neen, ik moet nog opleggen! Moeten wij jullie nog ondersteunen?
Ik weet wel jullie hebben ons steeds aanraden om 'te beleggen'. Wij waren aandeelhouder bij 'Lernout & Hauspie', maar zij zijn met ons geld ten onder gegaan. Idem dito met  'Arco-par'.
Wanneer gaan jullie toegeven dat dit financieel systeem niet deugt? En het economische legale diefstal is.”
Kijk wat andere hierover schrijven:
   Het pokerspel der centrale banken:
Ik denk dat jullie best de raad van die minister kunt opvolgen en een betrekking zoeken in de verzorgingssector.
Met mijn hoogachting voor alle Mensen,
Veel plezier in 2019 en geniet een ganse eeuwigheid!
 Joris



Wij bouwen nu aan een nieuwe maatschappij, op dezelfde  plaats als de oude wordt gesloopt. Zoals bij een huis begint men het dak. De pannen beginnen er al af te vliegen. Kijk wat er gebeurt met deze schuldenmaatschappij:


Uit de krant HLN: “Rijkste mensen op aarde werden minder rijk in 2018: totaal verlies van 451 miljard”

https://www.hln.be/geld/rijkste-mensen-op-aarde-werden-minder-rijk-in-2018-totaal-verlies-van-451-miljard~a658a66f/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F


Nu richten wij de nieuwe fundamenten op voor onze nieuwe hartmaatschappij. Een basis van begrip; hartelijkheid; eenheid; Liefde; Waarheid en Licht.


  Nieuw: februari 2019
e-mail @S.

Het is wel niet gemakkelijk om tussen het kaf het koren te zien, hé!Wij hebben ons opgedeeld in belangengroepen en denken die te moeten verdedigen.
De fabrikanten; de verkopers; de verbruikers; de overheid b.v. zien alles vanuit hun ‘belang’ en handelen ook zo. Zij hebben alle drie één ding gemeen. Zij doen het (de uitzonderingen daar gelaten) voor het geld. Er zijn nog vele andere belangengroepen: b.v. de centrale banken; de media; de multinationals; de partijpolitiekers; het leger; de regering; en noem maar op.Zij handelen ook voor ‘het geld’ en … voor ‘de macht’.Maar boven al deze groepen staan (en die zien we meestal over het hoofd): De heersers. De multimiljardairs en de multi-multimiljardairs, die regeren over al de andere groepen. Zij hebben (zo denken ze toch) alle macht in handen, want al de andere belangengroepen dansen naar hun pijpen. Want zij bezitten ‘het geld’. En al die onbewuste mensen kruipen, lopen en springen voor het geld, voor de geldgod[1].

[1] Mattheüs 6: 24: Niemand kan twee heren dienen; want of hij zal den enen haten en den anderen liefhebben, of hij zal den enen aanhangen en den anderen verachten; gij kunt niet God dienen en den Mammon.

Joris








Wat voor ons altijd is achtergehouden.


Einde van de polluerende ontploffingsmotoren en kerncentrales.




Over de ganse wereld worden er motoren en generatoren gebouwd, die zonder brandstof of elektrische stroom werken.Let wel op! De cabal en co spelen weer hetzelfde spelletje. Zij publiceren allerlei nepapparaten, op het net, die niet werken, om aldus de prachtige toestellen - die oplossingen leveren voor ons wereldprobleem - verdacht te kunnen maken.  Hier zie je een schoolvoorbeeld van een eenvoudige motor-generatorgroep, die werkt zonder elektriciteit, noch brandstof.
Deze Pakistaan pakt gewoon, op zijn terras, uit met gratis verlichtings-; verwarmings- en verluchtingssysteem. Even aan draaien en tijdloos laten lopen.



Pakistani Claims to Invent free Electric Generator Part 2

Gratis elektriciteit is gratis energie!



Principe van de magneetmotor:

De Magneetmotor functioneert, maar de wereld wil hem niet hebben!


https://gehtanders.de/magnetmotor/


Hier is de theoretische werking van de magneetmotor duidelijk uitgelegd. Zij berust op het turbo-effect, dat we al lang kennen van de wind- en watermolen. Doch hier is er noch wind nog water nodig.
- Wat is dan de drijvende kracht?
- Wel dit is de afstotende kracht van twee gelijknamige polen van permanente magneten: Een noordpool stoot een andere noordpool af en doet een schijf draaien. Kijk maar op deze video, van moment 2:30 tot 3:00.
Even aan een hendel trekken en uw automotor draait en … rijden maar. Zonder milieuvervuiling en zonder tanken, zonder geld! (Zonder schulden!)Hier een generator op aansluiten en we hebben elektriciteit voor al onze toestellen.
Het is de eenvoud zelf. Maar waarom gebruiken wij zulke eenvoudig toestellen niet? De enige reden is: Hier zijn geen tegoedbonnen (schuldbrieven) mee te ‘krijgen’. Dus: saboteren maar en verdacht en belachelijk maken: dat is de leuze van de cabal en haar vazallen.
Dat hadden zij al honderd jaar geleden, met Nikola Tesla ( en vele anderen) ook gedaan. In een volgende aflevering, van deze blog, nog meer over Tesla … en andere helden van de mensheid als Royal Raymond Rife.


Voor persoonlijke opmerkingen of vragen kan je mij mailen op:
blanca.commercie@gmail.com

Joris

Reacties

  1. Je reikt een aantal heel inspirerende inzichten aan, Joris! O.m. dat alles energie is die oneindig is en waaraan wij pure positieve kwaliteiten kunnen toevoegen als onvoorwaardelijke liefde en dankbaarheid! Dank je!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Aflevering 10: Wonderlijke Genezingen. Aflevering 10       Hier hebben we de ganse historie van de genezingsapparaten van Rife – Spooky 2- http://www.delusionalinsects.com/styled-40/styled-32/index.html Het is een heel verhaal, en Engelstalig. (Voor wie het wenst zal ik dat vertalen.) Wonderlijke genezingen! En nog veel meer! Einde van de waanzin:  Zie: https://www.ellaster.nl/2017/10/01/elf-tekens-macht-wereldelite-afneemt/ Verklaring: Volgens: http://www.verhoevenmarc.be/PDF/Glossarium.pdf is:   ‘Entropie’ : een maat van wanorde, of de afname van bruikbare energie. De entropie neemt toe tot een maximum. Met het verloop van de tijd vallen alle fysische systemen uit elkaar; alles neigt tot wanorde. - Wanneer jij je uitlijnt met het Licht zal jouw leven makkelijker en makkelijker worden. - Wanneer jij je erop focust dat de oude wereld instort, worden de dingen weer slechter.   Laat ons een werelddispensarium oprichten voor de daders die ongewen